Το πρόγραμμα

Τα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα συμβαίνουν στους χώρους όπου ζούμε.

Μαθαίνω να Προσέχω!

Είναι πολύ σημαντικό, γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά, να γνωρίζουμε τα σημεία-παγίδες που υπάρχουν σε κάθε χώρο του σπιτιού και μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας.

Το 2012, με εφόδιο την τεχνογνωσία που είχαν ήδη αποκτήσει στους τομείς της υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ και οι εργαζόμενοί του στην Ελλάδα ανέλαβαν την πρωτοβουλία να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης Ασφάλεια στο Σπίτι, για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου, σε σχολεία της Ελλάδας.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία αντανακλαστικών ασφάλειας από την παιδική ηλικία και η συμβολή στην πρόληψη παιδικών ατυχημάτων.

Εθελοντές-εργαζόμενοι του Τιτάνα και της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ πραγματοποιούν ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία, κατά τη διάρκεια των οποίων γίνεται επισήμανση ανασφαλών καταστάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ατύχημα στο παιχνίδι, στο σπίτι ή στο σχολείο, με παράλληλη παρουσίαση ασφαλών πρακτικών. Οι μαθητές θέτουν ερωτήσεις και ακολουθεί συζήτηση με στόχο την καλύτερη κατανόηση των αιτιών που προκαλούν τα ατυχήματα καθώς και των τρόπων αποφυγής τους.

Από την αρχή υλοποίησης του προγράμματος, τον Φεβρουάριο 2012, 70 στελέχη του Τιτάνα και της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ συμμετείχαν εθελοντικά σε 551 ενημερωτικές εκδηλώσεις, σε σχολεία όλης της Ελλάδας, δημιουργώντας έτσι ένα δίχτυ ασφάλειας για περισσότερα από 70.086 παιδιά.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ευχαριστήρια επιστολή από το 2/θ Νηπιαγωγείο Παντελίου Λέρου

Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους μας να επισημάνουμε πράγματα και καταστάσεις που μπορεί να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για τα μικρά παιδιά και συχνά παραβλέπουμε.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

9 Νομοί
33 Σχολεία
3.796 Μαθητές
6 Νομοί
64 Σχολεία
9.838 Μαθητές
6 Νομοί
86 Σχολεία
13.274 Μαθητές
10 Νομοί
132 Σχολεία
12.651 Μαθητές
8 Νομοί
101 Σχολεία
13181 Μαθητές
2012
2013
2014
2015
2016

Εκπαιδευτικό Υλικό

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ