Χρησιμοποιείτε τα σκεύη με προσοχή και μόνο για τη δουλειά για την οποία έχουν σχεδιαστεί.
Χρησιμοποιείτε μαχαίρια που είναι σε καλή κατάσταση.
Για κάθε τι που κόβετε (ψωμί, κρέας, λαχανικά) χρησιμοποιείτε το κατάλληλο μαχαίρι. Επίσης, όταν κόβετε κινήστε το μαχαίρι προς τα έξω... όχι προς το μέρος σας.
Φροντίστε να κρατάτε τα σκεύη, κυρίως αυτά που κόβουν ή τρυπούν, μακριά από τα παιδιά!
Το ψαλίδι συχνά προκαλεί ατυχήματα. Χρησιμοποιήστε το μόνο για να κόψετε, όχι να τρυπήσετε ή να ξύσετε.
Για να ανοίξετε καπάκια, όπως αυτά της μπύρας, και κονσέρβες χρησιμοποιήστε σωστά το κατάλληλο ανοιχτήρι.