ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ

Είσοδοι – Πόρτες – Παράθυρα – Μπαλκόνια

Οι μεγάλες κρυστάλλινες εξώθυρες, που δεν διακρίνονται καλά, μπορεί να γίνουν αφορμή ατυχήματος. Μία καλή λύση είναι να βάζουμε διακοσμητικά αυτοκόλλητα στα κρύσταλλα.

Όταν βρίσκεστε πίσω από αδιαφανή πόρτα προσοχή! Κάποιος μπορεί να την ανοίξει απότομα...

Για να αποφύγουμε το απότομο κλείσιμο των εσωτερικών, κυρίως, κουφωμάτων από το ρεύμα του αέρα καλό είναι να τα ασφαλίζουμε με ειδικό μηχανισμό (στοπ).

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Μη διατηρείτε γλάστρες στα περβάζια των παραθύρων.

Όταν κάνετε μια δουλειά στο δάπεδο, κάτω από ανοιχτό παράθυρο, προσέξτε πριν σηκωθείτε να μη χτυπήσετε σ’ αυτό.

Τα σπασμένα τζάμια σε πόρτες και παράθυρα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα. Όταν τα καθαρίζετε να βρίσκεστε πάντα σε ασφαλή θέση και να μην ασκείτε πίεση στα τζάμια.

Καθαρίζετε τα παράθυρα εξασφαλίζοντας τον εαυτό σας από πτώσεις. Για να ανεβείτε ψηλά χρησιμοποιήστε σταθερή σκάλα και κλείνετε τα εξώφυλλα.

Για να καθαρίσετε εξωτερικά παράθυρα που είναι σταθερά, μην “κρεμιέστε” προς τα έξω. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Στα μπαλκόνια ή κοντά σε ανοιχτά παράθυρα μην αφήνετε ποτέ και μην χρησιμοποιείτε οι ίδιοι σκάλες, σκαμνιά ή καρέκλες. Κίνδυνος θανάσιμων πτώσεων.

Μην τοποθετείτε γλάστρες στην εξωτερική πλευρά των κάγκελων.

Τα κάθετα κάγκελα στο μπαλκόνι εξασφαλίζουν  περισσότερη προστασία από ότι τα οριζόντια. Tα οριζόντια κάγκελα εύκολα μπορούν να γίνουν σκαλοπάτια για να ανέβουν ψηλότερα τα μικρά παιδιά.

Ενισχύστε την προστασία των μικρών μας φίλων, προσθέτοντας στα κάγκελα του μπαλκονιού προστατευτικό πλέγμα.

Μπες στο παιχνίδι

Μπες στο παιχνίδι