ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ

Ηλεκτρισμός

Κάθε σπίτι πρέπει να διαθέτει αυτόματο διακόπτη προστασίας κατά της ηλεκτροπληξίας. Ο διακόπτης αυτός διακόπτει τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος όταν ανεξάρτητα από το αίτιο, αυτό θέλει να “περάσει” μέσα από το ανθρώπινο σώμα προς τη γη.

 

Οι πρίζες πρέπει να είναι αρκετές σε αριθμό και κατανεμημένες μέσα στους χώρους του σπιτιού σύμφωνα με τις ανάγκες. Με τον τρόπο αυτό θα ελαχιστοποιήσουμε τη χρήση πολύπριζων προεκτάσεων και την ύπαρξη καλωδίων που διατρέχουν ελεύθερα τα δάπεδα.

Όταν υπάρχουν μικρά παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούνται τα ειδικά καλύμματα ασφαλείας για τις πρίζες.

Μη βγάζετε το φις από τις πρίζες τραβώντας το από το καλώδιο. Ο σωστός τρόπος είναι: με το ένα χέρι συγκρατώ την πρίζα και με το άλλο πιάνω το φις και το τραβώ προς τα έξω.

Ποτέ μη βάζετε ή βγάζετε το φις από τις πρίζες με βρεγμένα χέρια.

Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα φις για τις κατάλληλες πρίζες.

Πριν καθαρίσετε το ηλεκτρικό ψυγείο πρέπει πρώτα να έχετε βγάλει το φις από την πρίζα.

Κατά τη διάρκεια καταιγίδας βγάλτε το φις της κεραίας της τηλεόρασης από την πρίζα.

Το πιο επικίνδυνο σημείο των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών είναι το τροφοδοτικό καλώδιο. Να το εξετάζετε, όπως και το φις και εάν αντιληφθείτε την παραμικρή βλάβη να την διορθώσετε αμέσως.

Κάθε σωστή και ασφαλής ηλεκτρική εγκατάσταση πρέπει να διαθέτει σωστή “γείωση”.  Π.χ., γείωση τοποθετημένη στο δίκτυο ύδρευσης δεν παρέχει εγγύηση ασφαλείας για τον χρήστη και σε περίπτωση βλάβης μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες υλικές ζημιές και επικίνδυνα ατυχήματα.Σε κάθε περίπτωση, μη χρησιμοποιείτε και μην αγγίζετε ηλεκτρικές συσκευές όταν είστε ξυπόλητοι.

Η απρόσεκτη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών μέσα στο μπάνιο, σας βάζει σε σοβαρό κίνδυνο.

Πριν μπείτε στο μπάνιο ή το ντους πρέπει να σταματήσετε τη λειτουργία του θερμοσίφωνα.

Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική μηχανή για το ξύρισμα, ο νιπτήρας δεν πρέπει να έχει νερό και τα χέρια σας να μην είναι βρεγμένα.

Μπες στο παιχνίδι

Μπες στο παιχνίδι